значајни денови,Настани

МАКЕДОНИЈА ГО ПРОСЛАВУВА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЏЕЗОТ

25 апр , 2014  

jazz01

Skopje City Mall заедно со агенцијата Баги Комуникации во партнерство се приклучуваат кон светската прослава на Меѓународниот ден на Џез музиката кој се прославува на 30 април, традиционално, трета година по ред. Инаку, прославата е под покровителство на УНЕСКО и е со цел да се потенцира џезот и неговата дипломатска улога во обединување на луѓето од сите делови на светот. More…

значајни денови

Интернационален ден на планетата земја

22 апр , 2014  

den na planetata zemja

Денес е СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА, еве една интересна идеја. Засадете во саксија едно растение, повремено сликајте го неговото растење и направете стрип.

Вашите стрипови испратете ни ги на нашата Facebook Fun страна, а најинтересните стрипови ќе добијат изненадувања.

Настани

Марта ја испраќаме, шегата ја дочекуваме!

28 мар , 2014  

mask-n-mall

Полека но сигурно сите почнуваат да размислуваат за денот на шегата 1 Април.
Од најмалите до најголемите.
Забавите веќе се организираат, а исто така и луѓето. Сите размислуваат што интересно да се маскираат на овој ден.
Дали тоа ќе биде групна маска инспирирана од секојдневните проблеми и изминати поголеми настани или пак ќе бидат индивидуални смешни, интересни маски кои потсетуваат на одредени домашни или странски ликови, на одредени настани во светот. More…

Мода,Настани

8-те финалистки во “ЖЕНА СО СТИЛ”

6 мар , 2014  

zena-so-stil

Skopje City Mall, Play Café и ритуалното утринското кафе со колегата, кога гледаме монтирана некоја соба точно пред влезот. А собата онака модерна, cool, отмена со натпис “Skopje City Mall избирa жена со стил”. More…

Мода,Настани

Избор на “ЖЕНА СО СТИЛ”

25 фев , 2014  

ZenaSoStil

До крајот на оваа недела го испраќаме месецот на љубовта и виното и ете не на прагот на месецот во кој жената е во фокус. Месецот кога сите се трудат да најдат најубав подарок за жените во нивните животи.

Вашата мајка, пријателка, соработничка, Вашата сопруга… сите жени на овој свет заслужуваат внимание во текот на целата година, но и нешто специјално на ДЕНОТ НА ЖЕНАТА 8ми Март. More…

Мода

Нова колекција

21 фев , 2014  

SCMNewCollection

Конечно петок! Се подготвувате ли за уште еден одличен викенд?!
Ако мене ме прашате јас веќе добро се организирав и нормално си ја резервирав саботата за добар шопинг во Skopje City Mall. Како многу близок комшија на Skopje City Mall редовно го користам како прв избор во потрагата  по вкусна храна, нова колекција, но секако и  прошетки со пријателите во слободното време. Во тек сум со сите настани во трговскиот. More…